Bel vrijblijvend voor een gratis advies 030 – 760 11 04

Aansprakelijkheid

Een whiplash is een veelvoorkomend letsel na een kop staartbotsing, maar kan ook bij andersoortige ongevallen worden opgelopen. Door een meestal onverwachte gebeurtenis wordt het hoofd krachtig heen en weer bewogen en ontstaat het letsel in de nek. De klachten, zoals pijn in de nek, hoofdpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid, concentratiestoornis, kunnen ernstig en langdurig zijn.

Aansprakelijkheid letselschade

Als er bij het verkeers- of bedrijfsongeval, waar de whiplash een gevolg van is, een schuldige is aan te wijzen, dan kan deze aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade en een schadevergoeding op hem worden verhaald. Een WA verzekering van de veroorzaker dekt vrijwel altijd deze schade, dus heb je als slachtoffer te maken met de verzekeraar.

Whiplash schadevergoeding

De letselschade van een whiplash laat zich op voorhand moeilijk berekenen, aangezien de vergoeding afhangt van verschillende factoren, zoals kosten voor medische zorg, revalidatie, mogelijke arbeidsongeschiktheid, hulp in huishouding etc. Daar bovenop kan ook smartengeld worden vergoed. Smartengeld kan worden toegekend indien een slachtoffer blijvend lichamelijk letsel heeft opgelopen, zoals het missen van een arm of been als gevolg van het ongeval, het missen van een oog of het of het overhouden van littekens op zichtbare plaatsen van het lichaam. Maar ook psychische schade (angstaanvallen, straatvrees etc) als gevolg van een ongeval kan leiden tot een toekenning van smartengeld. De hoogte van het smartengeld wordt onder andere bepaald op basis van

Onderstaande factoren:

• looptijd van de ziekenhuisopname
• looptijd van het letsel / duur van het genezingsproces
• mate en duur van pijn
• (blijvende) beperkingen voor de toekomst
• al dan niet (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid
• leeftijd van het slachtoffer
• toekomstperspectief van het slachtoffer vóór het ongeval
• verminderde levensvreugde

Zo kan een vergoeding voor materiële en immateriële schade en smartengeld bij een whiplash oplopen tot enkele honderdduizenden Euro’s. Hierin zijn niet alleen de medische kosten, revalidatiekosten meegenomen, maar ook mogelijk (huishoudelijke) hulp thuis, inkomstenderving en vermindering van levensvreugde in de toekomst inbegrepen.

“Injuridisch hulp” bij whiplash

Als u slachtoffer bent en een whiplash heeft opgelopen, dan doet u er goed aan snel juridische hulp in te roepen. Injuridisch helpt u gratis u uw eerste juridische vragen te beantwoorden, voordat u zelf uw verzekering of rechtsbijstand gaat bellen. Injuridisch geeft u advies hoe u een en ander kunt aanpakken of wij adviseren u een professioneel juridisch advies of een advocaat in de hand te nemen.

Injuridisch onderhoudt contacten met letselschade advocaten door heel Nederland, dus wij kunnen u direct doorverwijzen naar een van onze bekende advocaten.

Bel vandaag nog met Injuridisch (030 – 760 11 04) en wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade.

sinbag200x200

Dhr. Sihn Bag Binar
47 jaar, Sr. Account Manager.

“Ik was op weg naar een klant en stond voor het stoplicht te wachten, toen een auto achterop knalde. Ik werd met een ambulance afgevoerd. In het ziekenhuis constateerden ze een whiplash. Ik moest 8 maanden plat. Ik werk nog steeds niet en vraag me af of ik ooit nog zal werken”

Direct contact

Mocht u direct een jurist willen spreken dan kunt u ons alle werkdagen telefonisch bereiken op 030 – 760 11 04.

Openingstijden

ma:
di:
wo:
do:
vr:
za:
zo:
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
gesloten
gesloten

Bel ons op 030 – 760 11 04 en krijg direct juridische hulp.

Het eerste advies voor een vaste lage prijs, bel ons nu!