Bel vrijblijvend voor een gratis advies 030 – 760 11 04

Letselschade

Iedereen die buiten zijn schuld om (blijvend) letsel oploopt bij een verkeersongeval, zoals bijvoorbeeld een whiplash als gevolg van een kop-staartbotsing, een bedrijfsongeval of een medische fout heeft recht op vergoeding van zijn of haar letselschade. De enkele voorwaarde is dat er een schuldige te duiden is, die het letsel heeft veroorzaakt.

Wat is letselschade?

Letselschade is de tijdelijke of blijvende kwetsuren die een persoon oploopt buiten zijn schuld en die ertoe leidt dat iemand schade lijdt. De schade kan bestaan uit pijn, verdriet, ongemak (het niet op geld waardeerbare) en alle materile schade (het op geld waardeerbare) die dientengevolge ontstaat. Bij materile schade valt te denken aan kosten voor bezoeken aan artsen, specialisten en therapeuten (eigen risico), reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp, kosten voor tuinonderhoud, kosten voor aanpassingen in de woning, kosten voor een klusjesman voor onderhoud aan de eigen woning, kosten voor een afname van het inkomen wegens ziekte etc.

Wanneer kan ik letselschade vragen of vorderen?

Zodra iemand die slachtoffer is geworden van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, bekend raakt met de veroorzaker of diens aansprakelijke verzekeraar kan een vordering worden ingediend. De vordering laat zich doorgaans pas definitief bepalen wanneer er sprake is van een medische eindtoestand, echter tussentijds kan door middel van bevoorschotting de lopende kosten worden afgedekt. Let wel op de verjaringstermijnen! In beginsel bedraagt de verjaringstermijn 5 jaar, echter de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) kent een verkorte verjaringstermijn van 3 jaar.

Neem daarom als u vermoed dat u recht heeft op letselschade zo snel mogelijk contact op. Ieder eerste haalbaarheidsonderzoek is gratis en vrijblijvend. Het verplicht u tot helemaal niets maar dan weet u wel waar u aan toe bent. Vul de quickscan in of bel om te weten waar u aan toe bent!

Een slachtoffer moet zich richten op zijn of haar herstel, het zakelijke deel nemen wij voor onze rekening.

“Ik heb vorig jaar letselschade opgelopen tijdenswerk en kwam er niet uit met mijn werkgever. Na het inschakelen van Injuridisch is mijn schade goed en snel afgehandeld. Bedankt! J.K. Anderson | Amersfoort

piet maas

Dhr. Herbert van Rietschoten
57 jaar, Sr. Account Manager.

“Ik was op weg naar een klant en stond voor het stoplicht te wachten, toen een auto achterop knalde. Ik werd met een ambulance afgevoerd. In het ziekenhuis constateerden ze een whiplash. Ik moest 8 maanden plat. Ik werk nog steeds niet en vraag me af of ik ooit nog zal werken”

Direct contact

Mocht u direct een jurist willen spreken dan kunt u ons alle werkdagen telefonisch bereiken op 030 – 760 11 04.

Openingstijden

ma:
di:
wo:
do:
vr:
za:
zo:
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
08:30 – 17:30 uur
gesloten
gesloten

Bel ons op 030 – 760 11 04 en krijgdirect juridische hulp.

Het eerste advies voor een vaste lage prijs, bel ons nu!